Βιογραφικο

Ο Γιάννης Χαριτάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μύρινα Λήμνου. Τα Λυκειακά του χρόνια τα έζησε στη Μυτιλήνη όπου και αποφοίτησε από το μουσικό σχολείο της πόλης.

Στη συνέχεια, σπούδασε στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, με κατεύθυνση «Σύνθεση Ηλεκτροακουστικής Μουσικής», απ’ το οποίο και αποφοίτησε το 2010 με Βαθμό Πτυχίου «Άριστα». Παράλληλα, συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά (Αρμονία, Αντίστιξη & Φούγκα) με διακεκριμένους καθηγητές όπως τον Ιωσήφ Παπαδάτο, στην κλασική κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο, καθώς και στην φωνητική με καθηγήτρια την Μαίρη Έσπερ και βαθμούς «Άριστα» και «Άριστα Παμψηφεί».

Ζει και εργάζεται στο νησί της Λήμνου και είναι υπεύθυνος της Παιδικής Χορωδίας του Δήμου Λήμνου. Επιπλέον παραδίδει μαθήματα κλασικής κιθάρας, φωνητικής αλλά και ανωτέρων θεωρητικών. Συνεργάζεται με ωδεία, είναι πιστοποιημένος καθηγητής Αγγλικού εξεταστικού συστήματος μουσικής και αναλαμβάνει την προετοιμασία υποψηφίων για τις Πανελλήνιες εξετάσεις Μουσικολογίας.

Έχει εργαστεί ως καθηγητής μουσικής σε δημόσια αλλά και σε ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας.

Τέλος, έχει παρακολουθήσει ως ενεργό μέλος Master Classes διακεκριμένων κιθαριστών, όπως οι S. Vlaskalic, J. Mills, Λ. Ζώη κ.ά. αλλά και διεύθυνσης χορωδίας.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Proin diam justo, scelerisque non felis porta, placerat vestibulum nisi.

69594568_110543796992793_716244130853814272_n