Βιογραφικό Μανώλη Βροντινού
      Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως». Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και Master classes με γνωστούς καλλιτέχνες  (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

       Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

      Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την ΑΣΟΝιέτα  και την Συμφωνική Ορχήστρα Νομαρχίας Ηρακλείου, σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών.

       Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες, ρεσιτάλ και παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής της ΕΛΣ, καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.

       Έργα τους έχουν γράψει και αφιερώσει σ’ αυτόν, ο διαπρεπής συνθέτης και ακαδημαϊκός Θόδωρος Αντωνίου και ο συνθέτης και κιθαριστής Βασίλης Τενίδης.

       Έχει ηχογραφήσει για το 3ο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες με ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης, στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, στο Παγκρήτιο Ωδείο και στο Ωδείο Χάρης Σαρρής.